Alba Jove

Servei d’atenció terapèutica tant individual com grupal, per als joves i les seves famílies amb una problemàtica d'addiccions (a substàncies o comportamentals), conductes desadaptatives o prevenció en situacions de risc i/o vulnerabilitat. A través d’un equip multidisciplinari proporcionem una atenció integral a aquests joves realitzant activitats diverses, enfocades a potenciar les competències personals y el desenvolupament d'estratègies de gestió, a través de:

Seguiment psicoterapèutic individualitzat

S'ofereix un seguiment psicoterapèutic amb un professional especialitzat orientat a atendre les dificultats dels joves entorn les addiccions i/o altres conductes que dificulten . Tant els objectius terapèutics com la gestió de l'addicció son consensuats amb els joves, que en tot moment son situats al centre del seu tractament.

Grups Terapèutics

El grup entre iguals pretén ser un espai de llibertat on els joves poden expressar les seves preocupacions, interessos i inquietuds, en un clima de respecte cap a les diferències individuals.

Activitats Educatives

Per tal de promoure actituds i valors de cooperació, creativitat i salut, s'inclouen activitats d'oci saludable, jocs, tallers, activitats artístiques o activitats esportives, entre altres, que promouen actituds i valors de cooperació, creativitat i salut.

Atenció a les famílies

Atenent a la importància de la família en els joves i el seu desenvolupament psicosocial, es proposen dues formes de treball depenent de la disponibilitat, preferències i necessitats individuals:

1) Tallers per a famílies: Dos cops l'any s'organitza un cicle de xerrades de 6 sessions setmanals o quinzenals que tenen com a objectiu proporcionar informació sobre les addiccions, tant a substàncies com comportamentals, els processos de canvi de l'adolescent i la gestió de la família davant d'aquestes problemàtiques. Les xerrades pretenen la creació d'un corpus comú de coneixement i experiències que permetin el debat sobre els processos diferents vitals i com afrontar-los a nivell familiar.

2) Orientacions familiars: Com a part del tractament integral, es proporciona un servei orientat a les famílies, per tal de que disposin d'un espai destinat a resoldre dubtes, malestars i formes de gestió relacionades amb l'addicció o conductes disruptives. Les orientacions poden ser tant individuals com en grup i ser sol·licitades tot i que el jove no estigui assistint al nostre centre, ja que es un espai per les problemàtiques de les famílies.

Coordinació amb altres institucions, serveis i/o recursos

Des del centre entenem que l'atenció que proporcionem ha de ser global i en coordinació amb tots els serveis que atenen als nostres usuaris. Per aquest motiu, es realitza una coordinació transversal i multiservei que abasta des dels centres escolars (escoles, instituts, centres formatius, etc.), als centres de salut mental (CSMIJ, CSMA, CAS, EAIA, etc.) i/o altres recursos o entitats (associacions, grups de recolzament, etc.), amb l'objectiu de poder proporcionar la millor resposta davant les problemàtiques presentades.

Servei d’estada diürna en horari de tarda de 16:30 a 20h.

Els protocols de prevenció sobre drogues ASA són una alternativa a la sanció administrativa per a aquells menors d'edat que han estat denunciats per una infracció relacionada amb el consum o la tinença il·lícita de drogues. Es tracta d'oferir una mesura educativa alternativa a la sanció (suspensió de la sanció administrativa sempre que els menors segueixin un programa educatiu que compleixin satisfactòriament), amb l'objectiu d'evitar o disminuir els riscos associats al consum de drogues.

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto