Centre de dia (CD)

El Centre de Dia (CD) és un servei diürn que ofereix intervencions individuals i grupals a persones que volen fer tractament en drogodependències. L'atenció és bio-psico-social i pretén a través d'un acompanyament integral, terapèutic i sociolaboral, ajudar el pacient a cuidar-se sense desarrelar-se del seu entorn i beneficiant-se dels recursos microsocials (familiars, comunitaris, etc...). L'objectiu és facilitar un benestar i una inserció en l'àmbit personal i social.

Servei d’estada diürna de 9 a 13h i de 16 a 18h

L'atenció grupal comporta tres programes diferents les activitats terapèutiques (Sòcio-educatives, psicoterapèutiques, ocupacionals) ofereixen una intensitat i un contingut variable segons el nivell d'exigència que els caracteritza. El nivell d'exigència es valora i es pacta en una primera entrevista amb una psicòloga, depenent de la situació i els objectius de tractament que es puguin plantejar amb el pacient.

 

PAI (Programa Acollida Immediata)

Ofereix una atenció terapèutica a pacients que presenten una situació d'alta vulnerabilitat i que requereixen una intervenció en reducció de danys amb un nivell de exigència baixa. El programa es realitza en horaris de tardes.


Pré-PLD (Programa de Talleres)

Ofereix una atenció terapèutica a pacients amb un consum ja reduït i/o amb l'objectiu d'iniciar abstinència. La intervenció s'orienta des d'un nivell de mitjana exigència i es realitza en horaris de matí.


PLD (Programa Lliure de Drogues)

Ofereix una atenció terapèutica a pacients que desitgen consolidar la seva abstinència i iniciar un procés d'inserció sociolaboral orientat a una vida sense drogues. La intervenció se centra en un nivell d'exigència alta i es realitza en horaris de matí.

Infermeria

De manera paral·lela tots els usuaris reben atenció des de infermeria amb diferents intervencions (taller de salut, cribratges VHC i VIH, tallers de sobredosi, control setmanal d'orina per detecció de tòxics, cures bàsiques, dispensació mèdica, dispensació de preservatius, etc...).

 

Tipus d'atenció:

  • Individual: Consisteix en un seguiment psicoterapèutic amb freqüència mensual habitualment però variable segons les necessitats del pacient. El pla de tractament (objectius, horari, etc.) és flexible i s'adapta a l'evolució de cada pacient, de manera que es pot establir només un tipus d'atenció i aportar possibles canvis necessaris al llarg de l'acompanyament.
  • Orientacions Familiars: Es tracten d'entrevistes d'orientació per a l'entorn familiar i/o per al nucli familiar.
  • Grup Familiar: Es tracta d'un grup terapèutic d'acompanyament exclusivament per a les famílies, que té lloc quinzenalment, els dilluns a la tarda. Se sol·licita la incorporació al grup contactant amb el centre.

 

Programes Justícia

En el nostre Centre de Dia (CD), les intervencions terapèutiques dutes a terme s'ofereixen a qualsevol pacient, inclosos pacients derivats per l'àmbit de Justícia. Tenint en compte les característiques de certes situacions judicials, s'han creat els següents programes:

  • Programa de Mesures Penals Alternatives:

    Ofereix les intervencions terapèutiques del Centre de dia a persones que han de complir una Mesura Penal Alternativa (Treballs en Benefici a la Comunitat, Treballs amb modalitats Terapèutiques, Programes de Civisme, etc.) i presenten una necessitat de tractament en drogodependències. L'acompanyament grupal i / o individual s'estableix al voltant dels objectius personals del pacient i a un correcte compliment del compromís, el calendari, l'horari i les tasques que representen les condicions requerides en cada mesura. A través de la feina de la problemàtica additiva, aquest programa permet un suport extern per a la realització de les MPA i busca reforçar el treball sobre la relació entre consums i conductes delictives.
  • Programa Penitenciari:

    Ofereix les intervencions terapèutiques del Centre de dia a persones que compleixen una condemna i presenten una necessitat de tractament en drogodependències. L'acompanyament s'adapta a la situació penitenciària de l'intern, des de seguiment individual durant sortides, programes i permisos, fins a una acompanyament grupal diari, en Tercer Grau i Llibertat Condicional. En paral·lel al treball de la problemàtica additiva, aquest programa pretén reforçar la intervenció sobre les conductes delictives i el procés de reinserció.
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto