ALCOHOL I ANTIDEPRESSIUS

ALCOHOL I ANTIDEPRESSIUS

La barreja d’alcohol amb antidepressius pot empitjorar la simptomatologia de la depressió, i en certs casos pot ser perillós.

Si els barreges cal tenir en compte que:

  • Pots sentir-te més deprimit o ansiós: l’alcohol pot contrarestar els beneficis de la medicació i dificultar el tractament. Per altra banda cal saber que l’alcohol, com a droga que és, fa de potenciador de l’estat anímic en el que ens trobem i pot augmentar els símptomes de la depressió i l’ansietat.
  • Si a part dels antidepressius et prens una altra medicació, la barreja amb l’alcohol, pot empitjorar els efectes secundaris. Aquesta triple combinació (antidepressius+altres medicaments+alcohol) implica un augment de la gravetat dels efectes secundaris, com ara: nàusees, insomni, somnolència, diarrea...
  • Pot haver alteracions en el teu estat d’alerta i els teus pensaments. La combinació d’aquestes dues substàncies afectarà el teu criteri, la coordinació, les habilitats motores i el teu temps de reacció en major grau que si només prenguessis alcohol. Per tant es veuran afectades aquelles tasques que requereixin d’atenció i concentració.
  • Pots sentir-te sedat o somnolent. Alguns antidepressius poden provocar somnolència, igual que amb l’alcohol. Per això si es prenen a la vegada aquest efecte es pot intensificar.

No dubtis en demanar ajuda a la nostra Associació

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto