Lluis Puig

Lluis Puig

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

DESCONNECTA’T DE LA CIGARRETA, ENDOLLA’T A LA VIDA.

 El 31 de maig és el dia mundial sense tabac, és per aquest motiu que fa anys que es va organitzant la setmana sense fum, el lema d'aquest any 2020 és desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida.

És sabut que el tabac provoca diferents problemàtiques respiratòries, com asma, càncer de pulmó, bronquitis... i fa a les persones fumadores més sensibles de patir el coronavirus.

El fum del tabac (tant del tabac convencional com de les cigarretes electròniques) és més dens i si la persona fumadora està contagiada, pot transmetre el virus a través del fum, és per això que les persones diagnosticades de COVID-19 en el cas que fumessin ho haurien de fer sense la presència de persones.

Si ets fumador, ara és un bon moment per a deixar-ho. Des del gener la medicació per deixar de fumar està inclosa a la seguretat social, demana cita al teu CAP.

Et deixem aquesta guia per deixar de fumar en 4 passos:

http://gestor.papsf.cat/_Adm3/upload/docs/ITEMDOC_4527.pdf (català)

http://gestor.papsf.cat/_Adm3/upload/docs/ITEMDOC_4646.pdf (castellà)

Des del Comitè Organitzador de la Setmana Sense Fum ens demanen que fins al 25 de maig fem la màxima difusió possible de l’enquesta  https://forms.gle/FuwpiZWBDa7Emo2s6

Amb l’enquesta volen conèixer com va evolucionant el consum de tabac i l‘opinió de la població en general en temes d’actualitat sobre tabaquisme, com és ara la COVID19. Amb la informació recollida es realitzarà, com cada any, l’informe que es fa públic en una nota de premsa al voltant del 31 de maig.

A l’enquesta  pot participar qualsevol persona de 15 anys o més.  Hi ha preguntes específiques per a joves (15-25 anys) i per adults (majors de 25 anys). Es tarda aproximadament uns 5 minuts.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

PERSONES SENSE LLAR

 

Durant aquest període de confinament tenim molt clar quines són les mesures de seguretat i de prevenció per no contagiar-nos ni contagiar als altres. Què passa, però, si no tens un dispositiu des d’on llegir aquesta informació, una aixeta amb aigua corrent per desinfectar-te les mans o ni tan sols una residència on restar segur i protegit?

La declaració de l’estat d’alarma i les consegüents restriccions estan dificultant, encara més si cap, la realitat de les persones sense llar. La vulnerabilitat està present sempre, però el risc durant aquests dies és molt elevat. A més de no poder complir amb el confinament a casa, moltes vegades tampoc poden seguir les recomanacions d’higiene.

Alguns dels centres socials als quals acudien han hagut de tancar o reduir la seva activitat. Moltes d’aquestes persones, a més, presenten patologies duals, problemes d'addiccions i salut mental; malalties cròniques, una incidència més elevada de les malalties infeccioses i, per tant, un major risc d’emmalaltir.

Per aquest motiu és important conscienciar-se de la importància de complir la normativa així com de donar suport i avisar als serveis d’emergència si creiem que algú està en una situació de vulnerabilitat.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

CUMPLIMIENTO DE CONDENA Y ALARMA SANITARIA

Desde hace varios años, la Asociación Alba ofrece sus servicios de atención a aquellos que presentan dificultades con consumos de drogas y/o conductas adictivas y cumplen una condena, adaptándose al régimen penitenciario de cada persona.

Aunque por el estado de alarma se han tenido que suspender las actividades terapéuticas grupales del Centro de Día, informamos que el seguimiento individual psicológico, educativo y social se mantiene para todos nuestros usuarios en presencial o telemáticamente.

Es más, debido a las medidas de prevención, muchas personas internas de los centros penitenciarios se han visto progresar de grado. El carácter imprevisto de su salida y la emergencia sanitaria  actual puede afectar a la persona y su entorno a diferentes niveles.

Las personas que deseen iniciar un tratamiento pueden contactar con nosotros para programar una visita de acogida con una psicóloga e iniciar un tratamiento individualizado, así como recibir un soporte familiar telemático.  

Nuestra Unidad de Crisis sigue realizando ingresos con todas las medidas sanitarias para aquellos que necesiten un proceso de desintoxicación.

En cuanto a las personas que siguen en régimen cerrado, las medidas excepcionales de suspensión de salidas, visitas y comunicaciones hacen más difícil ese periodo de confinamiento para ellas y su entorno.

Por ahora, los centros penitenciarios ofrecen un aumento de llamadas telefónicas y van desarrollando progresivamente un plan de videoconferencias familiares. Una atención telemática por parte de nuestro equipo se está implementando también en algunos centros penitenciarios bajo valoración del equipo de tratamiento.  

Desde Alba, mantenemos activamente la colaboración con los diferentes centros para facilitar una vivencia de la situación actual más serena tanto fuera como dentro de prisión.

El Departamento de Justicia pone a disposición un servicio de atención para las familias o referentes de los internos de los centros de la provincia de Barcelona al 93 317 04 48  / 93 317 02 49 .  A continuación encontrará información respecto a medidas sanitarias, gestión económica y otros procedimientos:  http://justicia.gencat.cat/ca/coronavirus/pmf/execuciopenal/

Por otro lado, el siguiente enlace ofrece información sobre las medidas y acciones llevadas a cabo en las prisiones https://www.ara.cat/etiquetes/presons.html .

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

CONFLICTES FAMILIARS

Una de les novetats de l'actual situació de confinament és la necessitat d'afrontar la nova convivència familiar que estem vivint. Igual que necessitem a la família per al nostre desenvolupament, seguretat i benestar, aquests dies les dinàmiques diàries a què estem acostumats, s'estan veient afectats per la constant presència de la resta dels membres de la família, el que pot generar certes situacions problemàtiques.

A causa de l'estreta relació entre els membres de la família, la conducta de qualsevol d'aquests afecta directament la resta de persones de l'unitat familiar i en compartir més temps junts pel confinament poden aparèixer disputes, conflictes, discussions i malentesos.

Entre les dificultats de convivència més habituals que ens podem trobar, així com algunes més específiques relacionades a la situació actual serien:

 • Percepció de pèrdua de llibertat personal que pot genera sensació d'ofec i angoixa que fa que el nostre comportament sigui més irritable i generar conflictes amb més facilitat.
 • Problemes relacionals, davant diferents opinions, creences o malentesos.
 • Ressentiment pel maneig deficient de situacions.
 • Problemes de comunicació que acaben en discussions i disgustos.
 • Sensació d'invasió personal i d'espai.
 • Dificultats en ocupar el temps lliure i bolcar l'angoixa en l'altre

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

CONSUM EN TEMPS DE CORONAVIRUS

L'estat d'alarma en el que vivim aquests últims dies ha provocat que el subministrament hagi caigut, i això comporta que hi hagi menys accés a les substàncies i facilita que aquetes puguin estar més adulterades.

Aquestes situacions comporten conseqüències negatives per als consumidors de drogues, ja sigui per l'aparició de la síndrome d'abstinència, patir sobredosi o sentir-se desatesos a causa de  les restriccions d'accés dels centres d'atenció a les drogodependències siguin CAS, siguin Centres de dia o centres de reducció de danys.

És per això que us volem aconsellar en el cas que realitzeu consum tenir en compte les següents pautes:

 • A l'hora de comprar la droga, cal extremar les mesures d'higiene; netejar els paquets o embolcalls amb tovalloleta d'alcohol.
 • Cal netejar-se bé les mans i la superfície on es prepararà la droga abans de consumir.
 • Els estris de consum han de ser nous per cada consum (rul·lo, pipa, cassoleta, filtre, xeringa, aigua bidestil·lada, tovalloleta d'alcohol)
 • Segons la via d'administració s'hauran de tenir unes consideracions que us detallem a continuació:
   • Preparar la dosi pròpia . No compartir tampoc la dosi.
   • No convé consumir sol, si es fa sol, trucar a algú perquè estigui a prop i que es mantingui al telèfon mentre es fa la injecció perquè es pugui actuar o avisar al 061 si fos necessari.
  • Via esnifada: la COVID-19 es transmet en contacte amb les vies respiratòries, per tant, és molt important anar amb cura quan es consumeixen drogues per via esnifada:
   • fer servir el propi rul·lo, evitar fer servir bitllets
   • picar el màxim possible la substància
   • després d'esnifar, cal fer rentats nasals amb aigua.
  • Via Fumada: fumar heroïna, cocaïna, metamfetamina, marihuana o tabac pot afectar a la salut respiratòria i per tant, fer augmentar la vulnerabilitat enfront de la COVID-19:
   • no compartir pipes, paper de plata ni tubs.
   • evitar cremades, beure aigua i hidratar-se els llavis per evitar lesions.
  • Via injectada:
   • Preparar dosi pròpia. No compartir tampoc la dosi.
   • No convé consumir sol, si es fa sol, trucar a algú perquè estigui a prop i que es mantingui al telèfon mentre es fa la injecció perquè es pugui actuar o avisar al 061 si fos necessari.

Des de l'Associació Alba creiem en la importància de mantenir oberts els nostres serveis d'atenció, tant en el Centre de Dia, com la Unitat de Crisi, aplicant totes les mesures preventives contra el coronavirus SARS-CoV-2.

Si tens símptomes o creus que estàs malalt/a, primer truca al 061 i intenta no anar als centres de reducció de danys per a no contagiar a altres. Si malgrat tot i has d’anar avisa perquè es prenguin les mesures de seguretat necessàries.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto