Lluis Puig

Lluis Puig

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

ACTE RENOVACIÓ ACORD INCORPORA BARCELONA 2020

Dolors Puig, Presidenta de l'Associació ALBA signant la renovació del nou conveni 2020.

Continuem treballant per les persones més vulnerables!

Programa Incorpora: impulsamos la integración sociolaboral de personas en riesgo de exclusión gracias al compromiso de los técnicos Incorpora y de las empresas colaboradoras

ESCALETA

A CÀRREC DE

Benvinguda

Jaume Farré, Director del Programa Incorpora

Dades globals del programa

Jaume Farré

Ferran Jordà, tutor de Barcelona

Dades grup Barcelona 2019

Raquel Burgueño, coordinadora Incorpora Barcelona

Reptes 2020

Jaume Farré i Ferran Jordà

Precs i preguntes

Assistents

 

 

 

LES COMPRES COMPULSIVES

L'addicció a les compres fa referència a l'impuls incontrolable de comprar. Les persones compren de forma compulsiva, qüestió que els produeix malestar i perjudicis en nombroses àrees de la seva vida. Refereixen que, en ocasions, s'han proposat aturar, però que no poden fer-ho. A més, després d'aquests episodis de compres, solen experimentar culpa i penediment.

Per descomptat, l'ambient familiar es veu afectat per aquesta conducta més enllà de l'aspecte econòmic. També s'han documentat afectacions en l'àrea laboral i les relacions amb els companys de treball.

Els estrebades (ànsies), poden manifestar-se en els addictes a les compres mitjançant l'experiència subjectiva de malestar emocional, amb un increment creixent en els nivells d'ansietat. L'estirada apareix i va guanyant força, en la mesura que la persona recrea l'objecte de desig. Una vegada que l'estirada guanya força, només pot ser saciat realitzant la compra, en absència d'altres estratègies més funcionals.

“Pobre no és el que té menys, sinó el que necessita infinitament més per ser feliç”

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

LA INFLUÈNCIA DE L’ENTORN

En la formació de la nostra personalitat (creences, valors, ideologies, costums i normes socials) rebem una sèrie d’influències de l’entorn que la determinen i ens fan ser com som. Així, tots tenim una personalitat pròpia que s’ha format a partir d’experiències, de relacions amb l’entorn i també per la transmissió de valors, creences, conductes i normes socials… que en principi ens han donat els pares, més endavant també l’escola i altres institucions, i a partir de l’adolescència el grup d’amics. Aquest fenomen és el que anomenarem “influència social”.

La influència social és molt important en qüestions com: la manera de vestir, els productes que consumim, les coses que ens agraden, la religió, la política, la sexualitat… i també en les actituds relacionades amb el consum de drogues.

La pressió de l’entorn fa que un individu, de vegades, adopti els costums socials del seu voltant, sense pensar-s’ho gaire, deixant-se portar pel que fa la majoria. En la nostra societat, drogues legals com el tabac o l’alcohol tenen una funció marcadament social i cultural que n’afavoreix el consum. Així trobem l’alcohol i el tabac en la majoria d’actes o celebracions de caràcter social.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

SOLIDARITAT

La solidaritat es pot definir com un sentiment de pertinença que crea lligams entre els seus membres, sobretot pel que fa a l’ajuda mútua.

És un concepte relativament nou, abans es parlava de caritat o benevolència, la diferencia és que  el que ajuda se sent responsable de l'altre i de la seva situació.

La solidaritat és un valor que mou les persones a intentar compensar les injustícies socials afavorint els més pobres. Es canalitza sobretot a través de les accions de voluntariat, les ONG i similars.

La missió d’ALBA té molt a veure amb la solidaritat. Des de 1987 s’han creat dispositius professionalitzats per a la prevenció, assistència i reinserció social d’ajuda a  persones amb algun tipus d’addicció, amb una Unitat de Crisi i un Centre de Dia. Des de 2003 questa missió solidària s’ha fet extensiva més enllà de les nostres fronteres, creant  un projecte de cooperació Internacional, de Terrassa Solidaria a Burquina Faso que consisteix en la  prevenció de la sida mitjançant la formació, promoció i apoderament de la dona.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

NADAL

Per Nadal, ens ajuntarem amb amics, família, amb els sopars d’empresa… durant aquesta època podem augmentar el consum d’alcohol i sovint d’altres drogues.

Per això volem aprofitar aquest espai per a donar-vos uns consells perquè els riscos per a la vostra salut i la de qui ens envolta es vegin reduïts:

  • Beu només en els àpats (amb l’estomac ple podem evitar males experiències)
  • Beu a poc a poc (com més ràpid es veu, més quantitat ingerim)
  • Intercala begudes sense alcohol (com l’aigua, sucs, còctels sense alcohol...)
  • Porta el compte de les begudes que prens.
  • Agafa el transport públic si preveus que la nit serà llarga i que beuràs.
  • No barregis drogues, ja que es potencien els riscos de cadauna.
  • Recorda que ets un model pels infants i joves del teu entorn.
  • Respecta l’entorn, tingues en compte els veins que no estan de festa.

Amb l’alcohol, menys és millor. No hi ha consum de drogues sense risc

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto