DESMONTANT LA BURUNDANGA

DESMONTANT LA BURUNDANGA

De tota la literatura mèdica no hi ha una sola referència al fet que els pacients intoxicats obeeixin cegament les ordres dels metges o tinguin la voluntat anul·lada.

Es coneix com a BURUNDANGA a diferents preparats que es poden obtenir a partir de plantes de la família de les solanàcies com el tabac bord, la mandràgora o la brugmansia. El principi actiu fonamental és un alcaloide anomenat escopolamina, el qual té una gran quantitat d’efectes físics i mentals sobre el cos humà amb molt poca quantitat.

Hi ha molts estudis realitzats sobre els efectes d’aquesta substància, doncs en un principi s’havia utilitzat com a anestèsia. El quadre clínic per intoxicació d’escopolamina produeix una disminució de la secreció a través de les glàndules de l'organisme: sequedat de boca, set, dificultat per empassar i parlar ... es produeix una dilatació extrema de les pupil·les, que reaccionen molt lentament a la llum produint visió borrosa dels objectes propers i, en ocasions, ceguesa transitòria. Pot aparèixer febre molt alta (fins 42ºC), convulsions, arítmies cardíaques, insuficiència respiratòria ... Els símptomes de tipus mental (psicosi, al·lucinacions, deliri ...) se citen per part de la majoria dels autors així com el fet que és mortal en sobredosi.

De tota la literatura mèdica no hi ha una sola referència al fet que els pacients intoxicats obeeixin cegament les ordres dels metges o tinguin la voluntat anul·lada.

L'alcohol és la droga que més s'associa a delictes sobre la llibertat sexual de les persones tot i que la premsa s'entesti a incloure la intoxicació amb GHB o ketamina o burundanga entre els riscos habituals de la nit.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto