TERÀPIA AMB ANIMALS PER A JOVES

TERÀPIA AMB ANIMALS PER A JOVES

Les conductes disruptives són aquelles conductes moralment inadmissibles i inadequades. Són actituds conflictives i d’agressivitat tant verbal com física. Les causes d’aquestes conductes poden ser heterogènies i de diferent importància, però totes es donen com a conseqüència d’una insuficiència d’estratègies a l’hora d’afrontar certes situacions. El que sí que és evident és que generen malestar emocional en l’àmbit on es produeixen, ja sigui el familiar o l’escolar. No hem de permetre que l’infant obtingui beneficis actuant de forma agressiva o oposicionista, perquè si ho fem estarem reforçant aquestes conductes.

Algunes tècniques ens poden ajudar a reduir la conducta disruptiva dels joves, en detriment de la confrontació. Per dur a terme les estratègies conductuals s’han de definir clarament les normes i les conseqüències de no respectar les normes. Ser sistemàtic i coherent és de vital importància.

Hi ha diferents maneres de treballar aquestes conductes, en aquest cas volem parlar de la teràpia cognitivoconductual assistida per animals de companyia dirigida per joves. Es basa en els beneficis que generen les relacions amb els gossos en els aspectes socioafectius, psíquics, físics, emocionals i comunitaris. .

Es considera que les teràpies amb animals poden ser beneficioses per als joves per diversos motius. Perquè, si després de l'ensinistrament el gos es capaç d'obeir, "beneficia l'autoestima dels joves" i també perquè a nivell físic, "l'animal els fa moure, els fa estar actius" i els ajuda en les seves relacions socials.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto