SITUACIÓ DE CRISI

SITUACIÓ DE CRISI

Entorn a les drogodependències, ens podem trobar en situacions de crisi que requereixen una atenció immediata, però que no reuneixen els criteris per a que siguin atesos des de l’atenció sanitària o social convencional.

I aquest és l’objectiu de la Unitat de Crisi de l’Associació Alba, és aturar (el consum i reflexionar sobre la seva situació), contenir (pal·liar la situació de crisi tant a nivell mèdic com psicosocial) i donar sortida a una situació de crisi associada al consum (elaborar un pla de sortida, juntament amb el CAS), dotant a la població d’un servei que ofereix un ingrés ràpid per poder abordar-la.

Aquesta situació estaria produïda per una combinació de factors de tipus mèdic, social i/o psicològic que són difícils d’atendre en altres serveis existents, com ara:

  • Policonsum desbordat, on l’usuari de drogues realitza consum descontrolat, on no cal que s’arribi a produir sobredosis, però si una situació de desbordament de la persona, on aquesta veu impossible parar el consum.
  • Deteriorament o manca de suport social, estaria molt relacionat amb el punt anterior, ja que sense suport social (família, amics, xarxa de drogodependències...) hi pot haver una manca de contenció que portaria a la persona a mantenir la situació de crisi.
  • Canvis en l’entorn familiar, la família pot viure una situació que els hi fa dir prou, i demanen un ingrés immediat. En aquests casos s’estudia quant d’urgent és i si es requereix d’una solució immediata.
  • Deteriorament de la salut, patologia psíquica associada i trastorns de conducta. Sovint aquest deteriorament necessita una contenció ràpida per poder determinar si es tracta d’una patologia com a tal o són efectes deguts al policonsum descontrolat.

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu alguna sugerència, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto