EL TABAC: UNA AMENAÇA PER AL NOSTRE MEDI AMBIENT

EL TABAC: UNA AMENAÇA PER AL NOSTRE MEDI AMBIENT

El 31 de Maig és el dia Mundial sense Tabac, la campanya d’aquest any serveix per a conscienciar la població sobre l’impacte ambiental del tabac.

Amb una emissió anual de gasos d’efecte hivernacle de 84 megatones equivalents de diòxid de carboni, la indústria del tabac contribueix al canvi climàtic i redueix la resiliència climàtica malbaratant recursos i danyant els ecosistemes.

Al voltant de 3,5 milions d’hectàrees de terra es destrueixen per al cultiu de tabac cada any. El cultiu de tabac contribueix a la desforestació, especialment en el món en desenvolupament. La desforestació per a les plantacions de tabac provoca la degradació del sòl i els "rendiments deficients" o la deficient capacitat de la terra per suportar el creixement de qualsevol altre cultiu o vegetació.

Cal identificar la reducció del consum de tabac com una palanca clau per assolir tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), no només els relacionats directament amb la salut

La campanya demana als governs i als responsables polítics que intensifiquin el foment de la legislació, inclosa la implementació i l’enfortiment dels esquemes existents per fer que els productors siguin responsables dels costos ambientals i econòmics dels residus de productes del tabac.

A continuació us deixem un recull d’enllaços per ampliar la vostra informació:

 

Associació ALBA

T. 93 731 48 45 

info@aalba.org

Pl. Doctor Robert, 1 • 08221 Terrassa (veure mapa)

Si teniu algun suggeriment, pregunta o tema a consultar, envieu-nos un correu i farem un Estímul.

Inicieu sessió per enviar comentaris
Atenció! Aquest lloc usa cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto